Laholms Schackklubb

... schackföreningen i Laholms kommun

 

Regelbundet schack för alla - hur skulle vi göra?

På årsmötet den 23-09-30 jobbade vi vidare på att få igång en mer regelbunden spelverksamhet. Den basala planen är att skapa 2 sorter regelbundna tider:

Ungdomar och barn (i största allmänheten skolelever alltså) skulle det antagligen passa bättre att ha möte med tränings- och spelmöjlighet någon gång under veckan, mellan skola och kvällsmat. (I princip som inom vilken idrott som helst.) Ett preliminärt förslag är att planera för en speltid en gång varje (skollovfri) vecka på torsdagar mellan kl. 16.30 och 18.30. Det är inte helt lätt att lösa ”vuxen uppsikt” men för tillfället (en bit in i nästa året) ser det ut som en ”tränare”/ungdomsledare regelbundet kunde vara på plats.

För jobbande vuxna är det nästintill omöjligt att passa sådana tider. Flera ”seniorer” uttalade sig om att det antagligen skulle vara lättare för dem att hålla sig till någon tid under helgen. För den delen av den regelbundna verksamheten finns 2 preliminära förslag: Varför inte fortsätta att helt enkelt hålla sig till BTKs familjepingis? Lokalen är lätt tillgänglig denna tid och det är mycket lätt att komma ihåg (varje söndag, kl. 15-17). Det finns två nackdelar i det och båda har med koncentration och fokusering att göra. Under familjepingis kommer in vem som helst när som helst. (Möjligen en fördel samtidigt när man vill ”locka” folk till sig …) Och det står tyvärr en biljard i rummet bredvid. Det låter ordentligt (och plötsligt, och skräckinjagande) när någon spelar där … Därför är det andra förslaget att träffas varannan lördag, fr. kl. 13.30 till 16.30. På lördagar är det oftast ingen pingisverksamhet (om inte BTK måste vara värd för någon turnering – och även då kan man stänga av rummet mot pingishallen) – och framför allt inga störningar … och ingen biljard!

Lokalen för båda evenemang är förstås BTKs hall.

Vi skulle verkligen behöva synpunkter – från både våra medlemmar och alla intresserade. Hur tänker och tycker du om förslagen? Vad skulle passa bäst för dig själv (alt. dina kära som t.ex. ungar)? Skulle du föredra andra dagar och tider? Om vi skulle genomföra en omröstning, hur skulle du rösta?

Vi ser verkligen fram emot några svar! Skriv gärna ett mejl till schack-i-laholm@tallglantan.net, alt. lämna ett meddelande / en kommentar på Facebook (LSK - Laholms Schack Klubb) eller Instagram (laholms_schack_klubb).

Glömt lösenord? Klicka här!
< Juli 2024 >
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31