Laholms Schackklubb

... schackföreningen i Laholms kommun

 

Information om hantering av personuppgifter (enl. GDPR)

Så här hanteras medlemmarnas personuppgifter inom Laholms Schackklubb:

Medlemmarnas personuppgifter sparas inom schackföreningens administration där styrelsen har tillgång. Det behövs för att kunna administrera medlemskapet och medlemsavgifterna.
Det eftersträvas en säker vittgående digital sparning av uppgifter.
Medlemmar som inte tillhör föreningens styrelse har inte rätt att delta i andra medlemmars personuppgifter.
Styrelsemedlemmar som avgår måste lämna över alla personuppgifter i deras tillgång till nyvalda ledningsmedlemmar och får inte behålla kopior av dem här datan.

Alla medlemmar har vid alla tidpunkter rätt att får information om hur och var deras personuppgifter har sparats och om personuppgifter har lämnats ut. Har personuppgifter lämnats ut så har man rätt att veta mottagaren och ändamålet.

Schackföreningens styrelse ger aldrig ut personuppgifter i kommersiellt eller reklamsyfte.

Laholms SK är del av Hallands och Sveriges schackförbund. Till överordnade föreningar vidarebefordras medlemmarnas personuppgifter i full utsträckning. De överordnade institutionerna har dock egna strikta regler om hantering av personuppgifter (som kan läsas på deras hemsidor).

Det kan bli nödvändigt att lämna ut medlemmars personuppgifter gentemot myndigheter som t.ex. Skatteverket, kommunens administration, regionens administration, polisen, m.m. I så fall händer detta under myndigheternas strikta regler om skydd av personuppgifter.

I tävlingssammanhang - inom och utanför föreningen - har man inget val än att lämna ut uppgifter om medlemmar som anmäls / ska delta. Så vitt det går lämnas bara namnet, åldern och ranking ut. Oftast räcker det.
Som deltagare i tävlingar och turneringar står man i offentlighetens rampljus (som andra idrottare också). I detta sammanhang kan medieintresse inte alltid undvikas.
Som öppen förening är Laholms SK en del av det offentliga livet. Ffa. föreningens styrelsens medlemmar måste vara inställd på att väcka medieintresse.
Pressfriheten som Sveriges grundlag garanterar innebär att media får publicera personuppgifter. Seriösa media avstår dock från publicering av alltför känsliga personliga uppgifter.

Glömt lösenord? Klicka här!
< Augusti 2024  
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31